bAKGRUND

När huset på Stentorpsgatan var färdigbyggt 1954 flyttade Sporthörnan in. Per Jonsson den första ägaren av Sporthörnan hade då en sportaffär med fullt sortiment för sommar och vintersäsong samt försäljning av radio och tv apparater.

År 1961 tog sonen Göte Jonsson över verksamheten och sålde mestadels cyklar, mopeder och skidor.

Roland Nyqvist blev den nya ägaren av Sporthörnan 1992. Hans fokus låg på cyklar och skidor. Crescent och Monark var de två märken som såldes mest under hans tid.

Verksamheten togs över av Bengt Juhlin (Budda) under år 2005 när Roland gick i pension. Budda renoverade lokalen och gjorde den till en butik med fokus på standard cyklar och verkstad.

Sedan februari 2018 drivs företaget av Reza Nazari. Cykelförsäljning, service och att fler människor ska använda cykeln som färdmedel är hans främsta mål. 

Sedan april 2021 heter butiken Velospeed Bikecenter med fokus på alla typer av cyklar.

butik

Velospeed Bikecenter är cykelbutik med försäljning av nya cyklar från Cannondale, Merida, Orbea, Skeppshult, Crescent, Monark och Sjösala . Här hittar du ett brett sortiment av reservdelar och tillbehör till din cykel.

Vi har en fullständigt utrustade serviceverkstad där vi utför service och reparationer av alla cyklar.

Vi som arbetar i butiken och verkstaden ger alltid våra kunder bästa tänkbara service. Kunden ska alltid få hjälp att hitta det den vill ha, oavsett om det gäller en ekernippel eller en ny cykel.

mål

Vårt mål är att bygga långsiktiga relationer med våra kunder genom att erbjuda reparationsservice samt ett berett utbud av kvalitetscyklar, reservdelar och tillbehör via internet och den fysiska butiken.

VIRTUELLA RUNDTUR